Üniversitelilerin kolektif emeğiyle hazırlanan Üniversiteli gazetesinin 55. sayısı “Üniversiteler bizimdir” manşetiyle çıktı
Gazetenin konu başlıkları şöyle:
Köşe yazılarında;
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Ozan Erbaş “Şekere yerli ve milli saldırı” başlığıyla şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yarattığı yıkımı anlatıyor.
İstanbul Üniversitesi’nden Melda Karaoğlu “Akıl, bilim ve özgürlüğün savunulduğu yerde sizin sözünüz geçmez” başlığıyla üniversitelerde diktatörlüğe hayır diyen çoğunluğu ve üniversite fikrini inceliyor.
İstanbul Üniversitesi Şiir ve Sanat Topluluğu’ndan Büşra Tanrıverdi “Bu filmi biz yöneteceğiz” başlığıyla üniversitelerde kültür-sanat faaliyetine olan saldırıya karşı mücadele olanaklarını inceliyor.
Araştırma sayfasında “Üniversitelilerin yasal tefecisi: KYK” başlığıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yetersiz ve niteliksiz öğrenim burs ve kredileri inceleniyor.
İletişim sayfasında “Abdülhamid’den AKP’ye kalan miras: Sansür“ başlığıyla RTÜK’e internet ortamına müdahale yetkisi veren düzenleme ile medya ve sansür tartışılıyor.
Serbest Kürsü sayfasında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde açılan silah sergisine karşı çocuklarla uçurtma yapan üniversiteliler deneyimlerini aktarıyor.
Kültür- Sanat sayfasında Kolektif Sinema’nın 1968’in 50. yılında sinemaseverler için hazırladığı 1968 filmleri listesi bulunuyor.
Hukuk sayfasında “Geleceğin değil, bugünün hukukçularıyız” başlıklı yazıda hukuk fakülteleri tartışılıp hukuk öğrencileri mücadeleye çağırılıyor. Mühendislik sayfasında AKP’nin rant projesi Kanal İstanbul inceleniyor.
Kadın sayfasında Çocuk istismarı ve istismara karşı mücadele yöntemleri tartışılıyor. İstanbul Üniversitesi’nden Ezgi Avcı “Özgürlüğün peşinde dağlar delinir, çöller aşılır, erler yenilir” başlıklı yazısında 8 Mart deneyimi ile kadınların özgürlük mücadelesini tartışıyor.
Tarih sayfasında; 1968 hareketinin Türkiye’de nasıl ilerlediği anlatılıyor.
Deneyim sayfasında “Kurallar canınızı mı sıkıyor? Ona küçük sürprizler yapın” başlığıyla sınırların ihlal edilebilirliğini göstermenin yaratıcı aracı olarak eylem çeşitli örneklerle inceleniyor.
Fikir sayfasında “Aklımıza mukayyet olamıyoruz, budur katlimize sebep suçumuz” başlığıyla gençlik hareketi ve akıl, bilim ve özgürlük savunusu tartışılıyor.
Üniversiteli Gazetesi’ne ulaşmak için tıklayınız!